Személyes tanácsadás az ingatlanodban

Lakásfelújítás előtt- Személyes tanácsadás az ingatlanodban

Bátran állíthatom, hogy ez az egyik legnagyobb hozzáadott értékkel bíró tanácsadásunk, hiszen a felújítást célirányosan, a megfelelő információk birtokában elvégezve milliókat tudunk megspórolni, a rengeteg bosszankodással eltöltött időről nem is beszélve.

Mielőtt lakásfelújításba fogunk, fontos végiggondolni, hogy milyen célból renováljuk az ingatlanunkat. El szeretnénk adni? Esetleg hosszútávra adnánk bérbe? Vagy éppen „airbnb-ztetnénk”? A három különböző hasznosítási mód, három eltérő kialakítást igényel, hogy a maximális hasznot érhessük el a felújítás után. Más elrendezést, különböző burkolatokat, bútorokat, gépesítést igényelnek az eltérő funkciók.

A helyes stratégiával már a felújítás alatt rengeteg pénzt spórolhatunk meg, valamint biztosíthatjuk, hogy apartmanunk a lehető legnagyobb kihasználtsággal üzemeljen a későbbiekben.

A tanácsadás során átbeszéljük a különböző hasznosítási módokat, a várható árbevételt, ráfordítást és hasznot. Ha az ügyfélnek kész elképzelése van már a lakáskiadás módjáról, megvizsgáljuk az alaprajzot, a szobák lehetséges elrendezését, a berendezés kialakítását, ügyelve, hogy a lakás megfeleljen az önkormányzatok építésügyi előírásainak is.

Átbeszéljük, hogy kik lehetnek az ingatlan célcsoportjai, milyen stílust, dizájnt érdemes kialakítani.

Nagyon fontos pont, hogy végigvesszük a szükséges, és a fölösleges berendezési tárgyak listáját, megbeszéljük, mely termékeknél mikre kell ügyelni (funkcionalitás vs. dizájn, ár vs. tartósság, kényelem vs. ár, bonyolult használhatóság vs. „mindent tudó” gépek, stb.), tippeket kap a tulajdonos, hogy honnan mit érdemes, mennyiért beszerezni, és mik azok a helyek, eszközök, amiket el kell felejteni.

A képen látható Barnabással épp azt beszéljük, hogy az építésze által kigondolt alaprajz nem felel meg a hatékony „airbnb-zés” követelményeinek, alacsony kihasználtságot fog eredményezni. Szerencsére, még csak a bontási munkálatok folytak, így időben tudott módosítani a kialakításon. Bízom benne, hogy a közösen kigondolt új tervekkel hatalmas siker lesz Barnabás apartmanja, és hozni fogja az általa elvárt ambiciózus számokat, hiszen:

„Az airbnb-zés jó üzlet! Segítek,hogy még jobb legyen!”

Schumicky Balázs
Az ApartMAN

 

Ha tetszett, oszd meg! 🙂